Ngarep > Kabar > Warta Industri

Panganggone Kosmetik

2023-03-24

1. Aja katon sensitif, mung ngganti karo set lengkap produk perawatan khusus kanggo kulit sensitif

Amarga iki ora aman banget, yen kulit dadi alergi, dadi alus banget. Yen sampeyan ngganti seri kosmetik ing wektu iki, gampang nyebabake karusakan ing kulit. Mulane, aja ngganti kabeh produk bebarengan. Sampeyan bisa miwiti ngganti produk ing prosedur pungkasan produk care, kayata krim wengi utawa lotion, lan mboko sithik ngganti kabeh. Sampeyan uga bisa mungkasi produk kanthi iritasi, kayata sing ngandhut alkohol utawa asam woh.

2. Nalika akeh jerawat ing pasuryan, iku ora amarga kulit ora dikumbah resik

Yen sampeyan mikir yen akeh kukul amarga kulit durung dicuci lan kudu diresiki, bisa gampang ngganggu kulit. Kukul bisa dadi gejala kulit sensitif utawa kukul diwasa sing disebabake stres. Sampeyan kudu ndeleng dhokter tinimbang nggunakake produk perawatan kukul kanthi wuta, exfoliating, utawa ngresiki jero, sing bisa ngrangsang kulit.

3. Aja ngusapake pembersih rai langsung menyang pasuryan

Pembersih tanpa umpluk bakal nempel kenceng ing permukaan kulit lan ngrusak film sebum. Cara sing bener yaiku nambahake banyu sing resik kanggo ngresiki umpluk luwih dhisik, amarga deterjen berbusa bisa nduwe efek reresik, lan umpluk luwih entheng tinimbang emulsi non foaming. Nalika ngumbah rai, cuci dhisik area sing bentuke T, alon-alon copot pipi lan mbilas nganggo banyu anget.

4. Pay manungsa waé kanggo reresik powder puff ajeg

"Sampeyan kudu ngerti yen peralatan dandanan sing reged bisa nggawe kulit sampeyan sensitif banget, mula kudu diresiki, amarga pelumas ing rai bakal disedot dening puff bubuk nalika dandanan ditrapake. Puff bubuk sing diisi pelumas mlebu kontak karo udhara, sing dadi papan sing paling apik kanggo bakteri." Nggunakake puffs wêdakakêna reged ora mung unsightly, nanging uga rawan kanggo nggawe kulit rapuh utawa rawan kukul. Cuci wêdakakêna sapisan seminggu, kanthi nggunakake agen pembersih khusus utawa sabun sing lembut. Sawise wisuh, pencet nganggo kertas tisu kanggo nyerep banyu, banjur garing ing iyub-iyub. Nalika milih alat kosmetik lan deterjen, sampeyan kudu menehi perhatian kanggo milih deterjen profesional kanggo perawatan. Ing urip saben dina, dandanan utamane digunakake kanggo dandanan dasar, lan dandanan dhasar luwih kenthel tinimbang dandanan liyane, mula alat dandanan dhasar luwih cenderung ngasilake bakteri. Gunakake solusi reresik khusus kanggo sikat kaendahan, nyemprotake ing endhas sikat saben dina, banjur usap bolak-balik nganggo kain alus nganti resik.

5. Kulit garing lan gatel, aja nganggo krim pelembab

Amarga produk perawatan sing kandel lan lengket dadi beban kanggo kulit sing sensitif, aja digunakake nalika kulit krasa garing lan gatel. Produk pangopènan sing berminyak banget lan lembab gampang ngrangsang kulit sing sensitif, lan ora gampang nyerep. Tekstur "lotion" luwih cocok kanggo kulit sensitif tinimbang krim lan esensi.

6. Aja nyoba kanggo mask abang, kulit garing karo wêdakakêna

Amarga iki bisa uga amarga kulit sampeyan inflamasi, lan kulit sensitif sing inflamasi kudu mandheg nggawe. Piranti dandanan biasa bisa nambah inflamasi ing kulit. Nalika nglamar wêdakakêna madu, perlu kanggo milih wol murni lan sikat tangan dicet. Malah kulit sensitif bisa nggawe kulit gundhul sing cetha lan transparan.